Header Pengajaran-UKM  - ePengajaran.png

Pengajaran dalam Talian

Pengajaran dalam talian di UKM boleh dilakukan secara segerak dan tidak segerak. UKMFolio adalah pelantar yang boleh digunakan untuk pengajaran tidak segerak (asynchronous teaching) dan Microsoft Teams boleh digunakan untuk pengajaran segerak (synchronous teaching).

SIRI WEBINAR PENGAJARAN-UKM

Ikuti siri webinar Pengajaran-UKM yang dimoderasi oleh PM Dr Raihanah dalam isu dan perkongsian terkini serta amalan terbaik dalam bidang pengajaran dan pembelajaran dalam talian

Pengajaran tidak segerak

Pengajaran dalam talian tidak segerak melalui UKMFolio memberikan pelajar akses kepada bahan, aktiviti dan tugasan pembelajaran secara tidak segerak. pelajar boleh mengakses UKMFolio di mana sahaja, pada bila-bila masa "anwhere, anytime"!

Jom mulakan pembangunan kursus di UKMFolio dengan fitur asas!

Dapatkan "tips" pembangunan bahan digital & muat naik di UKMFolio

AktivUKM Thumbnail - Fitur asas2.png
AktivUKM Thumbnail - Pembangunan Bahan.p

Pengajaran segerak

Pengajaran dalam talian segerak melalui Microsoft Teams memberikan pelajar akses kepada kuliah dan aktiviti pembelajaran dalam talian. Pensyarah boleh mengadakan sesi pengajaran dengan sidang video dan berinteraksi dengan pelajar secara segerak. Perbincangan dalam kumpulan secara segerak juga dapat dilakukan bagi membolehkan pelajar melaksanakan tugasan berkumpulan dalam talian. 

Pastikan mendaftar dahulu akaun Microsoft Office 365 untuk mengakses Microsoft Teams

AktivUKM Thumbnail - Pendaftaran Office

Dapatkan "tips" pengajaran dalam talian segerak dengan Microsoft Teams

AktivUKM Thumbnail - Pengunaan Ms Teams

Hubungi  I   Misi & Visi  I  UKM  I   Bantuan  

Dibangunkan oleh Pengajaran UKM. Hakcipta © 2018 Universiti Kebangsaan Malaysia

Universiti Kebangsaan Malaysia, 43600 UKM Bangi, Selangor

Penafian : Sepanjang melayari laman web ini, anda boleh terpaut dengan lain-lain laman web yang bukan di bawah kawalan PENGAJARAN-UKM tiada kawalan terhadap isi, jenis dan ketersediaan laman web berkenaan.  Pautan tertera dan tersedia tidak seharusnya memberi andaian sebagai suatu syor galakan atau pengesahan kepada pandangan yang terungkap.